-ból Meztelen csiga -ba egy gyors Hattyú – A Narancs Csónak modded tőkesúly, kötélzet és héj

Nemcsak tett mi állást találni gyors hattyú leplezés hátsórész egy igazi csúnya meztelen csiga, de ez mutat -ban egy látási út hogyan -unk tervez folyamat szerkezet.

Fordítás egy lassú csónak -ba egy gyors raceboat mellett optimizmus tőkesúly kötélzet és héj. A Narancs Csónak Tervez : storerboatplans.com

Ez mi mi kezdett -val. Tudod lát hogyan nehéz minden a felzabláz van.

Fordítás egy lassú csónak -ba egy gyors raceboat mellett optimizmus tőkesúly kötélzet és héj. A Narancs Csónak Tervez : storerboatplans.com

Egész egy különbség. Nem -hoz említ egy csillagos ugrik -ban vitorlázás előadás. Ez igazán volt egy sertés. Ha egy személy lépett hajón a eredeti változat ez akar körülbelül felborul.

Ez a történet.

EGY második odaad csónak -val lappangó de szörnyű végrehajtás:

Kacsa Lakás hol Voltam működő elválaszt idő után bringám véletlen ( dátumok ez történet -hoz 2005) valami érdekes -ban használt csónak rész -ból -uk kert.

EGY vágyódik, karcsú héj 24ft (7.3m) mellett 5ft (1.5m) -val egy nyilvánvaló sebesség lappangó, de akadályozott -val egy túlzott összeg -ból fedélzet bekapcsol, egy ostoba tőkesúly és egy árboc és vitorlázat az lenne volt megfelelő részére egy csónak 50% hosszabb.

winchester sóhaj.

A Kacsák voltak elmondott amit a csónak volt egy Északkelet vagy NorEaster’ melyik, ÉN gyanít, magasan módosított közben a épület folyamat. (ha akárki tud ki szándékos ez, hol és mikor volt szándékos és vajon vannak akármi másikak legyen szíves elektronikus levél én)

A végén ez bebizonyít majdnem unsaleable – mihelyt lehet akárki nézett -nél szűk kettő pilótafülke elrendezés ők eldöntött -hoz séta el.

Fordítás egy lassú csónak -ba egy gyors raceboat mellett optimizmus tőkesúly kötélzet és héj. A Narancs Csónak Tervez : storerboatplans.com

A végén a tulajdonos -ból Kacsa Lakás, Forgat Jobb oldal, eldöntött -hoz vesz ez, -val egy szem részére gyártás ez egy móka csónak részére egy darab félhomály versenyző. Ő vontatott lakókocsi ez legyőz -hoz Goolwa ( alul vég -ból Marhavész Folyó) és belép ez -ban egy pár versenyez. Ő nem egy rossz tengerész de befejezett, mint ők mond, kő hideg, anyátlan utolsó.

Most ÉN dolgozik magamért, de ÉN is tud hol az én -m kenyér van vaj – a Kacsák add nekem egész rengeteg munka – tehát ÉN győződj meg Tovább megyek valameddig látogat őket -on Mt Ugatós kutya legalább egyszer, néha kétszer egy héten.

-ra egy -ból az én -m látogat Forgat kezdett beszélni én körülbelül mit tenni a fiúról Narancs Csónak. Mi eldöntött -hoz szervezet egy délután és fog a állat részére egy vitorla. Kijelölt nap volt eléggé viharos -val alkalmi eső záporok, tehát a vitorla volt távoli, de ez adott én egy jó véletlen kocsit bérelni átnéz a csónak -ban -a bepácol toll.

Első, volt ülő jól alul -a vonalak – a alja él -ból keresztfa volt egy jó 3 lassan mászik (75mm) alul a víz – igazi megkárosító -hoz előadás, akkor második, -ra ugrás hajón volt egy tiszta probléma -val stabilitás. Ha mindkettő Forgat és ÉN voltak álló -ra egy oldal a csónak akar támaszkodik felső -on egy meglepő szög – giving egy erős érzés amit volt körülbelül -hoz átmegy.

Voltak négy terület -hoz hibáztat

  1. A héj, különösen a fedélzet volt épít sok nehezebb mint a tervező szándékozott – körülbelül 350kg (750lbs) túlsúlyos – -ból héjak’ többlet- mélység a vízben.
  2. A árboc és vitorlázat volt út túl nehéz és összetett részére a csónak – ( fajirtás, futók stb) – -val a iker- pilótafülke gyártás ez lehetetlen -hoz dolgozik a bekapcsol vagy -hoz ül ki segíteni neki eltartás a csónak lakás.
  3. Volt egy különös összeg -ból nehéz fedélzet bekapcsol beleértve 4 winchester – -ra egy csónak kicsi elég részére minden vitorlázik -hoz lenni nyélbetett mellett. . . odaad
  4. A tőkesúly, ellenére birtoklás egy vezet gumó alul, egész egy magas székhely -ból súly és volt egy hydrodynamically BORZASZTÓ alak – nem csak közepes rossz – de hűségesen BORZASZTÓ – lát rész alul.
  5. Mindegyik fenti vezetett -hoz reménytelen stabilitás. Volt hűségesen ijesztő lépés -ra a oldal fedélzet mint a csónak akar megingás felső felé ön -on egy extrém szög kilépő egy megragadó -ra a sidestay és giving a érzés amit megkérdezné felborul szeret egy dingi … ha ön megragad egy sidestay és támaszkodik kifelé szándékosan vagy önkéntelenül!

Mér Csökkentés Műsor:

-ban fénykép jobbra, ugye lát amit felad -ban előtér? Ez a árboc sátor részére a alumínium árboc -hoz ül -ra. Ez meghosszabbít legyőz a fenékre -ból csónak. Mikor mi leromlott amit ki mi alapít volt keményfa és mázsálómester -ban -on egy izmos 39lbs (18kg) . . . menjünk mond, volt egy jó mennyiség -ból alkalom részére mér csökkentés!

-ra az én -m heti látogat Forgat és ÉN akar áll mellett a csónak működő ki mit tenni eltávolít következő.

Mi távoli; minden a fedélzet felszerelés – 90kg,

Levág a szigorú beleértve pár súlyos nyílásfedél – 40kg.

Vág egy nagyobb pilótafülke removing minden a keményfa körül a kettő pilótafülke nyitások – 90kg, eldobott el a vitorlázat és árboc – 45kg, eldobott el a kormánylapát és rendkívüli méretű nyél – 15kg, Floorboards – 19kg, a súlyos árboc sátor ( egész megfelelő részére egy 40 foci) – 18kg, külső szegélydeszka – 8kg.

Forgat is munkás -ból hát elé -ból csónak szakító ki a keményfa test és hegesztőmunkás rozsdamentes acél szög padlózik helyettesítő -val 6mm lemezelt fatábla pókháló test tehát a csónak akar’ elveszít -a alak és -hoz támogat a új könnyűsúly pilótafülke amit volt -hoz lenni megfelelt.

Fordítás egy lassú csónak -ba egy gyors raceboat mellett optimizmus tőkesúly kötélzet és héj. A Narancs Csónak Tervez : storerboatplans.com

A pilótafülke volt gyárt kívül 6mm Gabon hajtás megerősít -val egy réteg -ból fibreglass. Ez tette a csónak maga- drénezés – tehát akármi víz amit jön hajón tud csatorna ki könnyen. A árboc most sits -on pilótafülke emelet és a összenyomás terhel van elosztott átmenő a hosszúság -ból pilótafülke mint van a tőkesúly terhel.

Felső néhány hét a utolsó rajzolók és vég nélküli calcs -hoz győződj meg a székhely -ból súly akar lenni RENDBEN VAN teremtett egy értelem -ból hol a tervez volt haladó.

Kötélzet tervez és weightsaving. Fordítás egy lassú csónak -ba egy gyors raceboat mellett optimizmus tőkesúly kötélzet és héj. A Narancs Csónak Tervez : storerboatplans.com

Mindegyik hét Forgat és ÉN akar volna egy vita – én hiányzó -hoz hasítás több megtöm ki ( vagy eléggé kap Forgat -hoz csinál ez!) és Forgat hiányzó -hoz csöpp a összeg -ból dolgozik amit Voltam érzékeltető.

ÉN tudna persze lát -a vélemény, de egyike nagy dolog körülbelül lét egy tervező van amit ÉN tud javasol minden ezek nagy eszme, de ÉN dont’ valójában kell követ átmenő -val akármi fizikai munka!!!

A végén a egyetlen terület hol ÉN didnt’ kap az én -m út voltak helyettesíteni a előfedélzet (12mm hajtás hol 6 vagy 8 akar elegendőnek lenni) és a szár térd – egy súlyos felnőtt térd és némely rozsdamentes acél keménykötés transferring a megelőz teher -hoz szár ( több embert gyilkol meg – kettő szíjak 50mm mellett 4mm tiszta- 40 idő erősebb mint szükséges – a megelőz van csak kevés apró 4mm drót). Azt hiszem mi tud csinál valami miattuk később ha a helyi verseny lesz edz!

Is lát a EPOXI és Boatbuilding FAQ többért részletes értesít a fiúról módszer és hibakeresés és megakadályozás probléma

Tőkesúly Fejlődés – Hathatósság -val Sekély Különítmény és Könnyű Épület:

Fordítás egy lassú csónak -ba egy gyors raceboat mellett optimizmus tőkesúly kötélzet és héj. A Narancs Csónak Tervez : storerboatplans.com

Rövid idő mellett bepiszkítás -unk szemek mi tudna lát némely lappangó részére a héj … ahogy ettem mondott, a tőkesúly volt borzasztó.

Nem volt kísérlet -on gyártás egy hydrodynamically hatásos wingshape. A csepp legyőz rész középen, mikor felfejlődik akar tökéletesít stabilitás, de volt teljesen alaktalan – egy négyzet oldal négyzet éles tégla alakú bábu -ból vezet töltött rozsdamentes acél körülbelül 40mm (1 3/4 hatalmon levő párt) vastag. -a tengelyvégcsap villámcsapás egyszerűen bökött ki levegőbe vízesés és ez egy kábel részére emelés/ csepegés is -ban vízesés.

Voltak némely kísérlet -hoz kap némely mér alacsony mellett összeadás egy gumó, de helyett egy áramvonalas alak a eleje és hát végződik voltak egyszerűen levág -on egy 45 mérték szög.

Nem csoda a csónak tudna soha túljut 4 hurok hacsak címsor lefelé irányuló -ban egy ütés.

Forgat kívánatos -hoz tökéletesít dolog. Megjöttem megjelöl -val rajzolók részére egy tőkesúly -val több szabályos különítmény -ból 4ft, de Forgat mondott amit részére a Leenged Marhavész Folyó ő kívánatos 3ft. Ez volt jól kívül a sor -ból szabályos rekord előadás különítmény tehát Voltam igazán kelletlen.

Aztán ÉN valószerűség amit ő volt beszélő körülbelül 3ft különítmény átfogó. A csónak volt -hoz lenni versenyzett a busznak helyi flotta -ból magas vég előadás vontatott lakókocsi vitorlázó melyik gumó belső gerinc amit tudna lenni könyökös megjelöl és legyőz -on akarat. Mi akar lenni megragadt -val a mértékadó tőkesúly különítmény -hoz túljut a elhomokosodások és mészkő reffel -ból Leenged Marhavész Folyó.

Tudna mi kap jó előadás? Lett -ból kérdés -ból csinálás a legjobb munka lehetséges de gyártás nem ígéret -hoz Forgat. Mert mi didnt’ volna átível, mélység, nekünk volt -hoz kiegészít -val terület. Tehát mennyi terület akar pótol részére a rövid átível volt tiszta becslés. Túl sok terület és a csónak akar lenni hát -ban meztelen csiga terület.

Fordítás egy lassú csónak -ba egy gyors raceboat mellett optimizmus tőkesúly kötélzet és héj. A Narancs Csónak Tervez : storerboatplans.com

-val egy darab hegedülő és a válogatott -ból egyike viszonylag új számítógép fejlett Eppler lemezes folyik metszetek melyik van viszonylag vastag voltunk képes -hoz munkát szerezni alapvető leeresztés -ból székhely -ból súly – 229mm szintúgy felszerelt egy rész -val alapvető leenged húz és magasabb felemel.

 

A logikai alap volt amit a vágyódik akkord ( teljes hosszában) hosszúság -ból tőkesúly gyártott ez megüt a Reynolds’ számok részére lemezes folyik metszetek részére egy tovább húz csökkentés … ha Forgat tartott a tőkesúly tiszta.

Tőkesúly tervez Eppler rész. Fordítás egy lassú csónak -ba egy gyors raceboat mellett optimizmus tőkesúly kötélzet és héj. A Narancs Csónak Tervez : storerboatplans.com

A felső fatönk -ból tőkesúly van egy egyszerű hajtás doboz. Ez egy nagy szerkezet módszer. Ha ön épít -ból szilárd fa tart örökre -hoz alak a fatönk és kap ez eléggé pontos részére a tőkesúly -hoz dolgozik hatékonyan. Bármennyire, mikor épület -ból hajtás, ha a belső szerkezet van jobb alak akkor a hajtás akarat alkalmazkodik létrehozható gyönyörű vásár felszínek amit megkövetel egy minimális -ból tömés és homok. A könnyűség -ból doboz részére a fatönk is ideiglenes tákolmány ez magasan úsztatható helyeslés részére egész néhány többlet- kiló -ból vezetni lenni hozzáadott -hoz gumó.

Ez egy rajz -ból egy különböző csónak tőkesúly, de ugyanaz módszer. Ez megenged némely mérték -ból elvékonyodó és gereblye -hoz lenni bejegyzett cég -ban tervez.

Hajtás tőkesúly fatönk szerkezet. Fordítás egy lassú csónak -ba egy gyors raceboat mellett optimizmus tőkesúly kötélzet és héj. A Narancs Csónak Tervez : storerboatplans.com5

The keel volt hozzácsatolt -nél most “ régi” módszer -ból gyakorlatozás rendkívüli méretű lyukak -ban fából készült tőkesúly szerkezet részére a villámcsapás és öntés vastagít epoxi körülöttük melyik van engedélyezett -hoz készlet. Mi tett használ szokásszerű diók -hoz ragaszkodik a befejezett szerkezet -ban csónak – abban az esetben mi valaha szükség -hoz eltávolít a tőkesúly.

A kormánylapát volt változtatott -hoz megszabadulni egy túlzott nehéz elrendezés és -hoz zár a hézag között a tető -ból kormánylapát és a héj részére nagyobb hathatósság. A csónak akarat most fon -ban -a saját hosszúság.

Másik Raktárhelység Tőkesúly – A Bukott Tőkesúly

“MIK – az én -m tőkesúly nyersbőr távoli”

Tőkesúly módosítás részére sekély különítmény. Budi Spencer Gyilok 25. Tőkesúly nyersbőr távoli jacht. storerboatplans.com

Kötélzet Fejlődés:

A csökkenő sorrendbe rendezés -ból régi kötélzet voltak amit a árboc volt igazi magas de nem szállító- sok vitorla. Ez is volt nehéz -hoz működik ( felső, kettő sets -ból lehajt, 2 futók, 2 ugrók és egy patrác) és szükséges több fajirtás és jibs -ból különböző méret lenni elvitt. A fajirtás szükséges winchester.

Mi eldöntött -hoz megszabadulni minden a dzsunka és megy részére egy sok öngyújtó árboc -val egy egyszerű dingi stílus három marad kötélzet, de -val egy pár lehajt. Mi is tett el -val a patrác melyik engedélyezett minket -hoz hordoz több vitorla -ra egy sok rövidít árboc mellett birtoklás egy nagy dingi stílus rája.

Vagyunk igazi hálás -hoz Hittestvérek Átlagos -on Binks Sailmakers -ban Adelaide ki töltött -ban részlet körülbelül hogyan a lehajt egymásra hat -val a három marad kötélzet ugyancsak gyártás egy piros- forró készlet -ból vitorlázik részére a csónak.

A árboc van 1.3m (4ft) rövidít mint a régi egy és körülbelül fél a mér.

Egy olyan készlet- megjelöl lehet rendez -hoz volna egy önműködő hirtelen kitörés válasz mint szél sebesség megváltozik melyik csökkent a workload -on irányított és a mainsail nyeső.

Felállít erre ez ideiglenes tákolmány értelem -hoz volna annyi -ból vitorla terület amennyire lehet -ban mainsail – mint ez visszahat gépiesen, és -hoz egyetlen volna egy kicsi orrvitorla amit lehet nyélbetett nélkül winchester (ie egyszerű 21: orrvitorla ágynemű) részére böjt odaszögez és gyors körülvágás.

Azt jelenti tudod egyszerűen felvonás a kettő vitorlázik és megy vitorlázás sokkal inkább, mint zaj körülbelül vajon -hoz felvonás a #1 vagy #2 fajirtás vagy a működő orrvitorla részére a várt feltételek. Előadás lehet olcsó mikor kevert -val egyszerűség

A árboc van egy új könnyűsúly rész amit vagyunk képes -hoz kap gyártott -ra egy szokás alap ( részére egy törés -ból ár -ból hasonló árboc) és van most van könnyű elég részére egy személy -hoz támadás ez megjelöl mellett odaad után vontatott lakókocsi.

Ez egy mértékadó kerek kilökés alul a vadászkutyával vadászik ( igazi olcsó) és volt megfelelt -val egy fonott elvékonyodó felső árboc.

A titok megy- böjt amit a tervező soha megvitat -val a tulajdonos.

Tudom Forgat igazi jól. Ő egy gondolkodó építő, de ő egy feketerigó -ból első rend.

“ön vidám’ talán dob amit el”.

Tudom amit könnyű csónakok mint ez van igazán kobold legyőz ha nincsenek használt mint egy bérelhető raktározás egység.

Az egyetlen raktározás ezen a csónakon van alatt a székhely vigasztal. Elég részére szokatlan felzabláz -ból húr, egy vödör, szivacs és egy üveg Jif részére takarítás.

Ez akarat soha feltesz mér -ban középső kor. Is ott birtokol soha akármi lopott csónakból. Van csak semmi ott ez minden nem szilaj ló legyőz.

Utolsó érintett – ez minden -ban paintwork.

Kezdetben a “orange csónak volt egy darab egy tréfa között a Kacsa Lakás Személyzet mint ez fokozatosan volt csapkodott -hoz bábu – de mint ez kezdett jönni együtt a kérdés változtatott -ból magyarázat körülbelül “generating tűzifa -hoz “just hogyan böjt ugye gondol ez lesz?”. Forgat volt haladó fest ez narancs újra, de mint a csónak kezdett látszó több és több meglepő, ő eldöntött -hoz megy -val egy fehér héj és fedélzet -val könnyű szürke nem- farolás fest.

Tartás ez leigázott emléktárgy a alapvető alak tiszta és tiszta.

Fordítás egy lassú csónak -ba egy gyors raceboat mellett optimizmus tőkesúly kötélzet és héj. A Narancs Csónak Tervez : storerboatplans.com

Mellett most volt vonzás a érdekel -ból majdnem mindenki ki belép a gyár. EGY új készlet -ból kevlar/ szén n- vitorlázik megérkezik, tesz együtt -nél kitűnő ( és igazi segíteni kész) Hittestvérek Átlagos -on Binks Sailmakers a városban (Adelaide!).

Prelaunch.

Mint a tervező Voltam ideg- egy rókáról szám -ból dolog.

EGY jó példa volt a kérdés -ból Kacsa Lakás munkás mint a csónak kezdett -hoz alakul – “ hogyan böjt akarat lett?”. A egyetlen válaszol ÉN nemez igazán kényelmes -val volt “ én dont’ tud, de ez lesz nagyon elősegít mint volt”.

Végül nekünk volt csökkentett a elmozdítás mellett felső 25%, növelt a stabilitás, hozzáadott több vitorla terület, gyártott a csónak sok erősebb és merevebb. Mind az összes ez néz jó -ra papír. De hol papír vízesés legyőz van amit ez soha számol -on egymásrahatások között minden a különböző tényezők.

Tehát -ra dob nap az én -m tartozik voltak

1/Lenne tutaj -ban állapot? Zdagabb nemzetei íj legyőz vagy ( rosszabbul) szigorú legyőz. A számítások zápor amit a mér voltak minden egy kicsi tovább hátul a hajón mint ideális. Ez lett volna lehetséges -hoz csinál egy teli számítógép minta -ból csónak, de volt nem- egy -hoz fizet részére a idő burkolt. Ha tudjuk képes -hoz csinál egy számítógép minta tartozik 1 & 2 lett volna teljesen elhatározott és #3 lett volna főleg elhatározott.

2/Akar ha tutaj magas elég részére a keresztfa -hoz lenni kint a vízből?

3/Akar ott elegendőnek lenni stabilitás -hoz hordoz a nagyobb vitorla terület?

4/Akar amit képzelet tőkesúly rész dolgozik hatékonyan -hoz megáll mindazt vitorla terület -ból csúszott a csónak -hoz szélárnyékos? A szokásszerű gondolkodó van -hoz kap jó upwind előadás, csak összead különítmény és tesz a vezetni egy gumó. Mert a csónak volt lét vitorlázott -on Goolwa alul vég -ból Marhavész Folyó, a különítmény -hoz lenni korlátozott -hoz 3ft (900mm) miatt a sekély víz. Akar a újmódik Eppler rész dolgozik -on egy olyan rövid átível?

5/Hogyan akar a csónak egyensúly? Lenne volna időjárás vagy fedett kormányrúd – akar a kötélzet képesnek lenni megtenni lenni mozgott elég -hoz győződj meg ez tett egyensúly gondosan?

Dob Nap – tett ez tutaj? És hogyan tett ez tutaj?

Után Forgat és ÉN megterhelt a csónak -ra a út vontatott lakókocsi és kotyogott minden mi tudna gondol -ból ( beleértve a konyha elsüllyed) levegőbe autó mi kezdett -on óra hajt legyőz -hoz Goolwa. Mi betömött az út során -nél helyi mérleghíd -hoz talál hogy tudunk távoli 320 kg ( plusz vagy minusz 10kg) -ból eredeti 1000kg csónak – -ban vonal -val -unk cél.

Dob – tett a csónak tutaj és hogyan tett ez tutaj?

A első pillanat -ból igazság volt mint a csónak lebegett szabad -ból -a bölcső. . .

Első dob. Fordítás egy lassú csónak -ba egy gyors raceboat mellett optimizmus tőkesúly kötélzet és héj. A Narancs Csónak Tervez : storerboatplans.com

Mint te tud lát, mindkettő íj és szigorú van szabad -ból víz és ( hurrá!!), ő ülő igazi gondosan rajta vonalak. A tető -ból antifoul van most körülbelül 65mm fenti a víz -nél íj és 50mm fenti a víz -nél szigorú. Korábban a tető -ból ugyanaz antifoul vonal volt 25mm alatt a víz. ÉN tudna kereszt #1 és #2 tartozik távoli listám.

-val Forgat és ÉN hajón mi tudna most mozgolódik a csónak -val büntetlenség – -val mindkettőnk -ra egy oldal a sarok volt körülbelül 10 mérték . . . Igazi Elfogadható – de a vitorla terület csendes nézett nagy vonatkozólag a különítmény -ból tőkesúly.

Tett ez vitorla?

Fracional beállít néz jó. Fordítás egy lassú csónak -ba egy gyors raceboat mellett optimizmus tőkesúly kötélzet és héj. A Narancs Csónak Tervez : storerboatplans.com

Mint te tud lát -ból fenti pic, szél volt igazi könnyű 5 -hoz 7 hurok -val alkalmi szélrohamok – tehát ez wasnt’ haladó lenni teszt -ból straightline sebesség. Bármennyire upwind, az én -m hisz volt voltunk csinálás körülbelül 4 hurok -ban 8 hurok -ból szél – gyorsan utolérő egy Farr 750 amit volt vitorlázás hát -ból Agyag. Tekintettel amit 4 hurok volt a LEGFELSŐ HATÁR upwind sebesség előtt a mods, -hoz lenni ütő ez -ban 8 hurok -ból szellő volt magasan megnyugtató.

Maneuverability volt kitűnő, a csónak képes -hoz fon körül -ban -a saját hosszúság – érzés sok több szeret egy versenyző dingi mint egy jacht – a eredmény -ból egy jó kormánylapát rész és minimising a hézag között a kormánylapát és a héj.

Fordítás egy lassú csónak -ba egy gyors raceboat mellett optimizmus tőkesúly kötélzet és héj. A Narancs Csónak Tervez : storerboatplans.com

Lefelé irányuló -val a orrvitorla kiterjedt -on pofaszakáll rúd a csónak nemez egész csúszós, élénkítő -ban egyenletes a kisebb szélrohamok. Odaszögez szög volt szép zár -hoz 90 mérték – zdagabb nemzetei részére a könnyű szél.

Továbbmentem egy gyors magánszám vitorla rövid idő Forgat harapós némely pics. Akkoriban volt alig elég szél -hoz tölt a vitorlázik, de ahogy ettem jött levegőbe dokk tiszta volt amit a csónak egy nagy mennyiség -ból sebesség (pics bal és alul)

Forgat és ÉN sétált el -ból első vitorla szép boldog -val mi magunk.

Tehát hogyan tett a versenyző megy?

Két nappal később voltunk legyőz -on Goolwa újra – vitorlázat részére a fajta rövid idő kivédő kérdés körülbelül a fiúról “ új”, “ hűvös” csónak. “er, valójában -a’ a régi csónak”.

EGY szép kicsi szellő – 10 -hoz 14 hurok – tehát egy tökéletes teszt -ból alapvető fogalom. -unk 22 versenyző van főleg forró vontatott lakókocsi vitorlás – Rosses, Ellipszis, egy Sportkabát, egy pár Magnumok, egy Pók, a Talajok, egy Gyémánt (YW Keelboat), némely Behatárolt 21s -val -uk felhők -ból vitorla – minden gyors finom társaság.

Vagyunk egy darab disorganised tehát mi eldönt -hoz ül csak alul a elkezd vonal, és lepedő -ban mint a flotta jön valameddig minket azonnal előtt a elkezd. Igazán rohadt harcászat, de ez könnyű -hoz szervezet!!!

Flotta van jövő megjelöl böjt, fegyver goes, már van nekünk nem sebesség és Forgat van inas -hoz csípés egy darab, tehát ÉN kap neki -hoz vitorla egy darab teli és enged a csónak siettet – a csónak körülbelül 4 versmérték -hoz szélárnyékos gets egy darab duzzog mint mi csepp legyőz rajta.

Után 30 második -ból ülepítés legyőz vagyunk összerezzenés -hoz párja -uk sebesség, akkor egy darab több, amíg ez tiszta amit ellenére birtoklás a kisebb árboc -ban flotta megyünk -hoz lenni 5th a csúcsra megjelöl.

Nyúló és futás, nincs szükség részére kifogás mint mi könnyen ragaszkodik -unk hely. Mi nyúl után a alja megjelöl -nél eleje -ból második csomó ( csendes 5th), de a első 4 csónakok egy alig erősebb szél tehát volna leromlott el -ból maradékunk.

Upwind újra és mi végül kap teljesen tiszta levegő – gyorsan húz el -ból körülvevő csónakok és gyártás megjelöl majdnem minden a messzeség -hoz első csomó – igazán böjt. Forgat volt megtalálás ez kemény nem -hoz mosolyog! Voltam némileg -on vidám oldal én magam.

Azóta már van nekünk versenyzett a csónak hatszor. Ez általában befejez bent a tető 5, néha csepegés legyőz -hoz 8th kívül 20 vagy 25 ha tudjuk volna egy rossz fajta.

Ez csendes birtokol a kisebb árboc -ban flotta és van óriási móka -hoz vitorla részére kettő vagy három, gyors -hoz kötélzet és kigúnyol, és ez néz igazi szép valóban!

Mi ÉN akar csinál összerezzenés elejétől kezdve:

Ez egy szórakozottan firkálgat -ból egy új változat -ból Narancs Csónak. Ugyanaz kötélzet, ugyanaz tőkesúly, ugyanaz esztétika, de egy egyszerű és sok öngyújtó épít. Hajtás fő fatáblák és lágy szakadékok -ból cédrusfa levetkőztet.Egy eszme részére egy lemezelt fatábla keelboat versenyzésért. Sekély draft.Turning egy lassú csónak -ba egy gyors raceboat mellett optimizmus tőkesúly kötélzet és héj. A Narancs Csónak Tervez : storerboatplans.com

A tárgyi van:

  • Könnyebb -hoz épít
  • Ugyanaz előadás paraméterek és elv kiterjedések – bizonyított előadás
  • Öngyújtó héj – a mér távoli -ból héj -hoz lenni belehelyez a tőkesúly többért stabilitás – egyenletes jobb upwind előadás
  • Használ -ból ugyanaz tőkesúly és kötélzet tervez mint a időszerű csónak – bizonyított előadás


 

Kapcsolódó Felad

Kecske Sziget Átjut Tervez Értesít – Egyszerű Vitorlázás csónak, Kitűnő által... Egyszerű -hoz Épít Korszerű Előadás Vitorlázik gyűrű körül a leg--bb " jelleg csónakok" Könnyű elég -hoz fogantyú -ra partot ér magad által Könnyű -hoz követ...
Q&A Hogyan viselkedni Fajta egy Dingi Sikeresen a Alacsony Hangoztat Út. Némely Eszme -ra hogyan viselkedni Tökéletesít -a Fajta Eredmények Mikor ÉN mozgott hát -hoz Adelaide körülbelül körül 2000 ÉN eldöntött -hoz visszatér -ba Dingi Versenyző volna sa...
Elér legjobb Ár/ Előadás -val Hagyományos Vitorlázás Vitorlázatok – Ba... Működő felé hathatós és jól hangolt lugsails spritsails és rigs.Any méltányos szint tengerész tud megnéz a pics fenti és alul és lát th...
Súlyos Zuhanórepülést végez Video, de minden van finom vitorlázás egy Uncia Lúd – Ne... Video -ból amit nagysebességű zuhanórepülést végez legyőz a oldal. És egy érdekes csúcs sebesség -ra GPS Versenyzett Versenyző Törölve miatt erős fúvósok EGY regul...
WIKI részére elintézés megjelöl és hangolás Húz és Pányvafa Vitorlázatok Ez oldal van egy dolgozik -ban haladás és akarat végül lenni átvitel -hoz egy WIKI.Also lenni tud amit óta volt könyvkiadó már van nekünk kezdett gyártás...
Körülbelül hajós
-on " kerek Ausztrália utazás" ÉN alapít én magam alkalmazott mellett egy picike teendő -ban Adelaide Kacsa Lakás Fából készült Csónakok -ban Adelaide.It volt egy szem felnyitó Lett tiszta amit egy tudna épít egy csónak részére egy törés -ból ár -ból időszerű versenyző csónakok eszme forgott körül rekord előadás, könnyű épület, móka -hoz vitorla és ésszerűen cheapToday Raktárhelység Csónakok van épült minden országok és már van nekünk aktivál csoportok -ra Facebook részére a következő groupsGoat Sziget Átjut Nyit Lúd Raktárhelység Csónak tervek Igazán Egyszerű Vitorlázik