Hogyan viselkedni Könnyűsúly – Balsafa Kenu levetkőztet bedeszkázott 12lbs (5.5Kg)

Rohanás Pici Leányka
Balsafa Levetkőztet Palló
Könnyű Pohár
Mér – 12 lbs  5.5kg

Hosszúság – 11ft (3.3m)

Fő takeaway váltó: Dont’ csökken fa levetkőztet vastagság; csökken pohár mér, csökken fa sűrűség.

Valóságos mér és méret listázott alul.

5.5kg vagy 12lb balsafa kenu. storerboatplans.com

Egy Cikk -ra épület egy egyszerű könnyűsúly Lemezelt fatábla Kenu 15kg (33lbs)

Eredetek:

Közben dolgozik tapasztalat részére az én -m Mérnök-tudomány Fogás, most sok idővel ezelőtt ago,  ÉN megkedveltet megjelöl működő részére AdhesiveTechnologies, akkor Sydneyben – a helyi ügynökök és termelő -ból “ nyugat Rendszer” Epoxi.

A szabadalmazott, Árnika Duckworth volt azidő alatt burkolt -ban épület “ pusztaság Nyugat” egy 10 versmérték származék -ból egy Jim Fiatal Rakéta tervez – épít -ból Balsafa levetkőztet palló visszatesz -ban ‘ pohár -val kicsi mennyiségek -ból Szén n- Rost Voltam igazán bélyeg egyébként egy fa amit tudod szétzúz -val -a ujjak tud teremt egy merev de csendes könnyű szerkezet.

Első Számítógépek 18ft átjut. Balsafa levetkőztet mellett Bethwaite

Ugyanakkor Julius-i Bethwaite volt alakít -a kettő kezelt “ első”: ft átjut amit gyökeresen változtatott amit osztály mellett drámaian csökkentő héj húz -val egy új fajtája héj alak ( sok kevesebb kötet) és egy kivilágított és simplified rig.  Mikor Megnéztem egy -ból ezek -on egy csónak mutat Voltam meghökkent nemcsak -nél smallness -ból csónak rokon végéhez főnemes de csak milyen gyönyörű a balsafa nézett.

Ihletett mellett ezek fejlődés a Ausztrál Molylepke Egyesülés indított egy sor -ból igazi böjt és igazi szép balsafa bedeszkázott átjut Lepkék.

Ez egy alig szomorú fénykép -ból egyike eredetileg nagyon gyönyörű balsafa átjut lepkék körülbelül 20 évvel ezelőtt után a tény.

Balsafa levetkőztet átjut molylepke egy régóta után '83/4

EGY Kenu:

Egyike nagy Amerikai kenu építők -onbalsafa változat -ból Henry Rushton's Pici Leányka klasszikus kenu van extra könnyűsúly storerboatplans a fordít -ból 19th Évszázad volt J Henry Rushton.  Egy -ból -a legjobb tervez van a Pici Leányka, egy egyes személy kenu melyik birtokol gyönyörű tompa vonalak -ban végződik and a egyenes tőkesúly vonal.

Nincs kicsi összeg -ból vita körülbelül mi vonalak van a kijavít egyek – vannak több különböző versions.  Voltam igazi elégedett -val mindkettő a evező jellemzők és megjelenés -ból egy mutatott a könyvben “ rohanás és -a Idő”.

Ez birtokol egy mélyül melső láb, egy érint több tiszta és egy nagyobb tompa -ban belépés mint néhány más designs.  A Finnország melső láb ad a csónak egy nagy megfogás a vizen -val a eredmény amit részére egy rövid csónak ez birtokol kitűnő igazgató stabilitás és van valószínűtlen -hoz lenni kopogtató távoli fogás mint a hullám és szél felfedez.

Balsafa:

Körülbelül három évvel ezelőtt később Voltam működő -val Kacsa Lakás Fából készült Csónakok -ban Adelaide mikor mi gyártott kapcsolat egy vállalattal hívott “ ausztrál Balsafa” melyik volt … beültetés Balsafa -ban Északi Ausztrália Alapvetően megtalálták amit a tovább Észak ön ment a jobb ez akar nő ÉN gondol -uk ültetvények megkedveltet megjelöl -ban Új 21 shilling.

ÉN elvitt előny ebből kapcsolat -hoz rend némely előtti- őrölt szalagok 7mm vastag és fenntartással 24mm széles után karéj és coving..


Is lát a EPOXI és Boatbuilding FAQ többért részletes értesít a fiúról módszer és anyagKettő kenu. Egyszerű és Klasszikus. Hogyan viselkedni választ. storerboatplans.comKattints ide
kitalálni a fiúról Heuréka messzeség körutazó kenu.

Könnyű épít, Könnyű Evező
Imaház vitorlázás kenu kanyargós upwind. Szép állapot és összpontosítás. storerboatplans.comKattints ide -hoz talál körülbelül IMAHÁZ a hagyományos Vitorlázás Kenu -val korszerű
Előadás
megtérít egy kenu és sok kajak vagy kicsi dingi -ba egy vitorlázás csónak. Meglátogatni Vitorlázás kötélzet. Gyors Kenu -ra Mt Vihar Tartály VirginiadohányKattints ide -hoz olvas körülbelül Fordít -a Létező Kenu -ba egy sürgős vitorlás hajó (or  Kajak!)

A Fogalom:

A nagyobb móka értem csaónakokban van -hoz tesz együtt egy fogalom amit gyufa szerkezet, anyag és tervez -ba egy egyedülálló csomag.

A eszme, ebben az esetben volt -hoz játék -val a anyag -hoz épít valami IGAZÁN könnyű Voltam nem különösen érdekelt -ban tartósság -ból boat.   Mindaddig as  Voltam érintett Voltam haladó lenni boldog ha ez utolsó egy pár évvel ezelőtt előtt lét kotyogott -ba egy kirakodik valahol.

Tehát Úgy döntöttem megyek mint könnyű ahogy ettem mert -val a fibreglass ruhaanyag hozzászokott tok a balsafa és eléggé minimális -val minden a timberwork.

Igazi könnyű pohár van a legjobb út -hoz megment mér -ra levetkőztet bedeszkázott kenu és kajak : storerboatplans.com

Négyzetfa részére a balsafa Pici Leányka Kenu:

(25.4mm -hoz lassan mászik)
Balsafa Szalagok – 7mm ( csak felső 1/4 lassan mászik)
Tiszta levetkőztet – cédrusfa vagy paulownia ( egy bábu minden oldala)
Fibreglass ruhaanyag – 75gsm (2oz) – melyik nézett több szeret papír-zsebkendő papír – duplázott -ra alja mint által szomszédos kép belső rész és külső rész
Szegélydeszka – 8 x betű 14mm
Benső Elosztóvas – 10 x betű 6mm
Benső – 10 x betű 5mm
Törzsek belső és külső – rétegelt -hoz 22mm vastag
Belső gerinc – 6 x betű 8mm keményfa.
Terjesztő büfé – 25 x betű 25mm

Ausztrál Faláb?

ÉN egy darab jó szerencse -val materials.  Az én -m szándék volt -hoz csinál minden a állapot -ban Ausztrál faláb Rendben van, a héj was  egy Dél-amerikai fa, de legalább volt felnőtt -ban Ausztrália -on Kacsa Lakás volt egy kicsi bábu -ból most ritka Ausztrál Piros Cédrusfa jobb hosszúság részére minden a tiszta reinforcements.  A belső gerinc volt egy forgács -ból Csikorgó kívül egy floorboard – egy hihetetlenül kemény keményfa -val egy fukar göndör gabona Részére a terjesztő büfé és belső törzsek ÉN tett használ némely szeretetre méltó finom gabona oregano ( tészta Erdei fenyő).

-ban Ausztrália már van nekünk egy sor -ból faláb amit volna színes és gabona amit van majdnem hihetetlen -hoz Amerikaiak és Európai – Nekem van látott látogatás woodturners megy üveges eyed -on némely -ból -unk faláb Mind fa ideiglenes tákolmány egy állítás körülbelül színes és gabona A csökkenő sorrendbe rendezés ebből Fa Csodaország van amit a legtöbbje -unk fa van keményfa -ból egész nagy sűrűségű – nem ideális részére épület könnyűsúly csónakok Tehát így az én -m csúszik felé a Erdei fenyő részére a terjesztő büfé.

A Tanulás Ív 1:

Extra könnyű balsafa kenu és hogyan viselkedni csinál ez : storerboatplans.com
 
A balsafa volt egyetlen 9ft vágyódik tehát -hoz lenni sál. Mint az volt lét visszatesz pohár ÉN eldöntött a sál tudna lenni egész rövid – 21: és miatt a gyenge gabona -ból balsafa a vág tudna lenni -ban 24mm szembenéz.

Volt egy hihetetlen bábu -ból szerencse -ban követ a balsafa Amig nem voltam itt elintézés megjelöl a strongback nekünk volt egy társ csepp -ba Kacsa Lakás ki volt egy minta építő Mondta körülbelül “ZAP” egy cyanoacrylate enyv (ie superglue) szabályba foglalt különösen részére balsafa Voltak kettő jellegek – egy mindenkiért hézag tömés és a egy Érdekelt -ban részére kötő- -ból fukar illő felszínek.

  1. ÉN kapott ragaszkodik -ból egy üveg ZAP és volt a legjobb móka Nekem van boatbuilding.
    Átfed a végződik -ból kettő balsafa palánkok -hoz lenni összekapcsolt
  2. Vág egy sál -val az én -m becsületes Japán hátvédsor – egy tökéletes finom követ eredmények
  3. Ragaszkodik kettő oldal -ból sál együtt
  4. Egy csepp -ból ZAP mentén a követ – ragaszkodik 5 második – egy kicsi slukk -ból pára
  5. Felborít palánkok
  6. Egy csepp -ból ZAP -ra más oldal -ból követ – dettó.
  7. Megpróbál és alkalom – “ hé Róbert, Megnéz Ez!” …

… EGY Bábu -ból Süti
(én tett megpróbál ZAP -ra más faláb de ez didnt’ dolgozik tehát látványos)

Tanulás Ív 2:

Bedeszkázás volt nem őszinte.

A Balsafa behorpasztott rosszul mikor ÉN szegezett ez helyben, tehát ÉN megkedveltet megjelöl vágó szalagok -ból vékony lemezelt fatábla -hoz lehajlítani és szög átmenő őket Általában ÉN ellát -hoz használ egy egyes szög átmenő mindegyik palló -on mindegyik ideiglenes válaszfal helyzet. – a egyes lyuk számomra van takarosabb mint a nyaláb -ból kicsi lyukak amit ön kap mikor használ összekapcsol. – plusz Találtam egyet amit a összekapcsol kicsi erő -hoz ragaszkodik a balsafa legyőz nélkül gyötrő a szalagok Egy szép dolog körülbelül balsafa van után a szög van távoli tudod ecset a terület vízzel – a gabona elegáns látszólag leplezés a lyuk Is hatásos ha a héj van behorpasztott véletlenül – részére kicsi rovátka akárhogyan.

A fénykép alul van nem a balsafa kenu, de egy épít -ból paulowinia. De a szükség -hoz használ hajtás lábszárvédő van ugyanaz -hoz kioszt a teher. Egyszerűen csinál egy vágyódik levetkőztet, fed ez -val csomagoló szalag aztán vág ez -ba bábu. A 2″ vágyódik lakás megfejelt körmök volna egy kicsi bábu -ból műanyag cső menetes rájuk -hoz csinál ez könnyű -hoz kihúz a körmök később.

Ive’ mindig előnyben részesített használ körmök sokkal inkább, mint összekapcsol. A nyomás egy szög tud fáradozik van mindig elég. De -val összekapcsol ez néha szükséges -hoz betesz több melyik zöld egy halom kicsi sötét lyukak. ÉN persze jobban szeret a szabályos lyukak -ból körmök … végül … a történelem -ból csónakok van a történelem -ból gyártás lyukak -ban fa -hoz ragaszkodik a csónak együtt. “Boatbuilding -val nem lyukak” birtokol semmi így csinálni -val -unk hagyomány.

Mint egy enyv között a palánkok ÉN használt Bote Utolér Epoxi fehér emberekkel Q- Celsius kevert -ban -hoz beszerez egy könnyen homokkal beszórt követ Ha a enyv végződik megjelöl nagyon nehezebb mint a bedeszkázás ez akarat végez büszke -ból héj után homok.

ÉN kezdett bedeszkázás -nél tiszta de -ra egy olyan rövid csónak a szalagok -ban végződik -ból csónak elkezd lengő emelkedők ( csónak fejjel lefelé) mint palánkok van hozzáadott ( ez egy rövidít messzeség -ból tiszta -hoz tőkesúly -nél végződik -ból csónak mint -ban középső) Tehát mint a szög kapott több és több őrült ÉN eldöntött -hoz vág a palánkok párhuzamos -val a tőkesúly és elkezd egy második fuss -ból bedeszkázás.

A héj homokkal beszórt megjelöl igazi gondosan mellett odaad Pohár ment látványos könnyű – ilyen vékony ruhaanyag wets ki -val epoxi igazi könnyen Részére második réteg -ból pohár -ban alja terület – nem gumival mos – csak fuss egy kesztyű odaad felső második pohár réteg Egy további bevon -ból epoxi összecsavart csak mint az első bevon ment ragadós töltött a sző könnyen Ugyanaz túl részére a belső rész -ból csónak.

Idő -hoz roham a fa állapot…

Rohanás Pici Leányka : 12lbs Hogyan viselkedni épít egy könnyűsúly kenu : storerboatplans.com

Tanulás Ív 3:

Rövid idő illő a benső és hajókorlát lett tiszta az ott volt egy kicsi irányzat részére a pohár -hoz delaminate -ból lágy balsafa Nem volt valóságos kijárat ebből részére ez első csónak, de részére egy második csónak amit volt küldött -hoz Japán mi gyártott a palló szomszédos -hoz tiszta kívül egy alig magasabb sűrűség fa EGY jó válogatott most akar lenni Paulownia – de akármi fa amit van egy hasonló színes -hoz balsafa és könnyű (eg cédrusfa, Paulownia) akar lenni jó válogatott.

Pici Leányka balsafa 12lbs Hogyan viselkedni épít egy könnyűsúly kenu : storerboatplans.com

Jól a balsafa csónak mázsálómester -ban -on 12lbs. Volt tudosított amit Rushtons’ Pici Leányka volt 22lbs de volt egy speciális ultralightweight változat elérhető -on körülbelül 18.5lbs.  Tehát ez birtokol elvett egy évszázada -hoz eltávolít 6lbs.

Korszerű anyag enged minket -hoz kiküszöböl mind az összes Miszter Rushtons’ zár elhelyezett bordák, minden a vörösréz rögzítés amit tartott a palló szélek együtt.

Szokásszerű útburkoló tégla (lapstrake) szerkezet átlapol a palánkok és rohamok szegecsek átmenő a kettő réteg.

Rohanás használt egy módszer -ból bevelling a kettő palánkok azért van csak kevés egész -ból egy réteg kettőzés -ból héj azon a területen szállító- a mér tizenegyes -ból dupla vastagság A rögzítő voltak összeszorított átmenő a kettő layers.  Hihetetlenül kifinomult és tapasztalt szerkezet használ egyetlen a a legkellemesebb anyag.

ÉN kívánság ÉN a készség és türelem -hoz épít csónakok úgy – de ÉN szokás’ szívfájdalom túl sok!

Ez szerkezet van egy érdekes összehasonlítás -val a Geodéziai Ultralights, Pehelysúly csónakok és másikak amit van értelem -hoz lenni könnyű mér.  My érzés van amit a leg--bb emberek roppantul túlbecsül a szerkezet szükséges -hoz hordoz evező csónak terhel.  Expedition csónakok van egy dolog – és ezek fajok -ból mér van lényegtelen a világon -ból hullámlovagol és ringat polc leszállás – de nekem a leg--bb emberek’ használ öngyújtó faláb és öngyújtó pohár mér tud csinál egy csónak sok több hasznos.

ÉN csinál kell volna egy csendes nevet -on néhány építők amit megszokottan fed a belső rész és külső rész -ból egy lemezelt fatábla héj -val üvegszál vagy szén n-.  You tud munkát szerezni erősebb és merevebb héj használ vastagít lemezelt fatábla és megment körülbelül 25% -ból mér és körülbelül 30% -ból munka.  The követ lesz csak olyan erős -val pohár szalag.

Evező – Rohanás volt egy Védőszellem!!!

12lbs Hogyan viselkedni épít egy könnyűsúly kenu : storerboatplans.comMi egy kinyilatkoztatás ez evező ez csónak Után a utolsó bevon -ból fénymáz szárított ÉN elvitt ( hektár) ez körül -hoz városi tó -ban Mt Ugatós kutya részére egy gyors evező A tó van egész kicsi, de volt csodálatos -hoz megtapint a íj fizetésemelés és felborul a picike fodrozódik a vizen – a könnyű mér ad egy fantasztikus értelem -ból könnyűség a vizen.

-ra nagyobb kiterjedés -ból víz a csónak volt egy álom – követés jól -ban ellenséges feltételek, meglepő könnyű -hoz mozog mentén fürgén Sebesség van korlátozott -nél rövid hosszúság, de a érzés -ból sebesség -ból élénkség több mint ideiglenes tákolmány megjelöl részére it.  Erőfeszítés -hoz evező van egész minimális.

A csónak birtokol hatalmas igazgató stabilitás miatt a szépség -ból végződik – a keskenység -ból hajóorr szolgáltat egy uszony -on mindegyik vég -ból csónak ( lát a íj- -ra részlet kép fenti) Részére egy olyan kicsi csónak ő egész kemény -hoz fordít, de mikor a feltételek van nem tehát szép és van csendes sok talaj -hoz fed ő tökéletes.

Tartósság:

Idő múltával Voltam képes -hoz használ a kenu részére piknik és kempingezés Mint egyike a leg--bb gyönyörű tengeri tárgy amit lesz valaha see  (J Henry Rushtons’ dolgozik – nem bánya!) – ez vonz sok érdekel különösen amikor vagy javasol nézők csákány őt megjelöl.

Balsafa kenu extra könnyűsúly -ra coorong : storerboatplans.com

De használ is anyagi eszközök kockázat -ból ütő vagy köszörülő anyag más felszínek A legtöbbje ez volt elkerülhető mellett mindig elhelyezés a csónak fejjel lefelé a Földön mikor nem -ban használ és egyetlen elhelyezés ez egyenesen álló -ra fű vagy más lágy felszínek.

ÉN didnt’ élvezet a csónak -val gida pár kesztyű, de tett általában marad öntudatos -ból hol volt tesz ( és mennyi szél volt fújás – ez tett ütés el egyszer vagy kétszer)

Idő múltával ő tett kap néhány bumps.  A leg--bb mindennapi probléma melyik történt 4 vagy 5 idő volt elhelyezés a csónak legyőz -ra egy kő és gyártás egy kicsi szúrás -ban külső bőr – talán 6mm (1/4″) keresztül Ezek voltak könnyen töltött -val epoxi és Qcels melyik befejezett megjelöl sok ugyanaz színes mint a balsafa Eléggé alig érzékelhető.

Miért van levetkőztet bedeszkázott csónakok szemüveg -val ilyen nehéz pohár mér?

A legnagyobb tanulás van ha ilyen könnyű pohár van elég -hoz megvéd egy fogászati fa szeret balsafa akkor miért van mi használ 4oz ruhaanyag -on több tartós Paulownia és Cédrusfa levetkőztet csónakok?

Meghatározott amit 90 százalék -ból csónakok volna viszonylag nemes él és a balsafa kenu tett út jobb mint csak életben marad.. akkor miért?

ÉN akar megy részére 2oz -val egy többlet- réteg hol ott erő lenni lábfej nyomás belső rész a csónak és egy többlet- réteg külső rész hol a csónak május támaszkodik a Földön.

Pohár van a a legnehezebb anyag -ban levetkőztet boatbuilding ( és birtokol -hoz volna ugyanaz súlya egy gyanta hozzáadott) de különösen a leg--bb gondol -ból csökkentő a fa vastagság … melyik csökkent a ÉN- gerenda hatás igazi gyorsan. 6mm levetkőztet bedeszkázott csónakok van felső kétszer mint merev mint 4mm vastag.

Megy részére öngyújtó pohár, egy leenged sűrűség fa részére a szalagok ELŐTT gondolkodó csökkentő levetkőztet vastagság.

Megy minden erejét igénybe véve -val pohár, szén n- és kevlar részére hadjárat csónakok amit akarat csinál hullámlovagol leszállás -ra ringat polcok … de miért csinál 90 százalék nehezebb mint ők szükség -hoz lenni?

Ami azt illeti pohár LEMEZELT FATÁBLA … ez út eltúlzott gyakran -on előtétel amit van egy ‘ én- gerenda” hatás. Ez szamárság mint a lemezelt fatábla már van egy Keresztirányú gerenda. Nekem van egy cikk körülbelül ez félreértés használ a faház katamarán a Jarcat példaként. -a’ út nagyobb mint egy kajak vagy kenu de van épít -ból 4mm hajtás -val 70gsm 2oz ruhaanyag -ra külső rész egyetlen és vagyunk lét fokozatosan vezetett -hoz hisz amit kicsi kenu és kajak -ból ugyanaz vastagság hajtás szükség 4oz 150gsm ruhaanyag BELSŐ RÉSZ és Ki!? Több -on jelentős Jarcat és könnyűsúly pohár itt.

Összehasonlítás -val Összetett:

A furcsa dolog van amit termelés Pici Leányka -ban teli szén n- összetett vagy Kevlar összetett volna oldalra dől mér -ból körül 14lbs.  And itt volt ÉN működő -ban egy garázs -val fa és mértékadó pohár létrehozható egy öngyújtó és talán merevebb csónak.  Because -ból kicsi megszorít és magas görbületek burkolt nincs látható elhajlás -val egész magas odaad nyomás -on hízeleg metszetek -ból fatáblák.

Ez május lenni mert a fatáblák van tehát sok vastagít mint a szabályos összetett beállít plusz a balsafa szalagok összead jelentős mértékben -hoz szerkezeti merevség.  Normal kimagoz összead igazi kicsi -hoz merevség amíg a balsafa szalagok van valóságos fa -val valóságos hajlítás merevség.

Természetesen a balsafa kenu lesz sokkal több munka mint egy illően aranyozott összetett csónak – mindazok után van ami vagy kátrányozás részére -val egy termelés csónak.  But ez módszer csinál hoz egzotikus összetett szeret mér bent a sor -ból hombuilders – különösen részére kicsi egyfogatú kocsi szerkezetek mint ez.

ÉN gondol másik előny akar lenni a lehetőség -ból csinálás majdnem láthatatlan – valójában TELJESEN láthatatlan kijavít ezzel szerkezet – és tudod csinál ez otthon túl.  Whereas a leg--bb emberek akarat kell visszatér egy összetett kenu -hoz termelő részére kijavít.

-hoz összeg megjelöl:

Után 5 évvel ezelőtt -ból használ ÉN eladott őt Sydneyben részére egy hasznos összeg -ból pénz Tehát az én -m “ látszólag rendelkezésre álló” csónak volt egy nagy mennyiség -ból móka – egy nagy csónak -hoz kever emberek megjelöl mikor ők mond amit fibreglass csónakok van öngyújtó mint fa – egyenletes a több mindennapi 16ft (4.8m) Nyugati ember Piros Cédrusfa levetkőztet csónakok van körül 50lbs (22kg)- fél a súlya egy fibreglass csónak -ból ugyanaz tehetség.

És Lemezelt fatábla van jobb csendes részére eléggé világos de böjt épület

De Balsafa Levetkőztet Bedeszkázás van Király részére könnyűsúly!

Vita fonál vonatkozólag a módszer -ra boatdesign.net

Anyagi javak -ra Paulownia, a következő legjobb fa. Sok öngyújtó és gyakran sok olcsóbb mint cédrusfa külső rész a USA.

Kapcsolódó Felad

FAQ – Paulownia vagy Kirri – a “newest” könnyű... Voltam írás körülbelül ez körül 2004 mikor Paulownia első kezdett illő elérhető -ból Ültetvények -ban Ausztrália. Jól előtt a időszerű fellendülés benne...
FAQ – Vita körülbelül mi anyag -hoz kiválaszt részére egy levetkőztet tervez... Ez volt egy vita körülbelül mi anyag voltak helyes ha épület egy fából készült kenu -ban Ausztrália a 1970s és '80s voltak hatalmas mennyiségek...
Heuréka Lemezelt fatábla Kenu – Áttekintés -ból Könnyűsúly változat – 15... A Heuréka van egy egyszerű klasszikus kenu amit lehet épít igazi könnyű -ban Lemezelt fatábla. Ez cikk beleértve stratégiák Gyors Kenu tervez van egyenletes egyszerű...
FAQ – Épület egy levetkőztet kenu vagy kajak amit tud fogantyú némely ütközés... Ez volt egy vita körülbelül hogyan viselkedni épít egy csónak kifejezve impact.Such mint tengerpart leszállás -ban tenger kajak vagy ütő sziklák -ban zúgó -ban levetkőztet kenu...
Podcast Online – Fából készült Csónak Szerkezet mellett Mihály RaktárhelységR... Ez a második -ból az én -m beszélgetés -ban USA. Ez fókuszál egy darab több -ra szerkezet és néhány módszer amit lehet hozzászokott eltartás egy csónak könnyű és h hang...
Körülbelül hajós
-on " kerek Ausztrália utazás" ÉN alapít én magam alkalmazott mellett egy picike teendő -ban Adelaide Kacsa Lakás Fából készült Csónakok -ban Adelaide.It volt egy szem felnyitó Lett tiszta amit egy tudna épít egy csónak részére egy törés -ból ár -ból időszerű versenyző csónakok eszme forgott körül rekord előadás, könnyű épület, móka -hoz vitorla és ésszerűen cheapToday Raktárhelység Csónakok van épült minden országok és már van nekünk aktivál csoportok -ra Facebook részére a következő groupsGoat Sziget Átjut Nyit Lúd Raktárhelység Csónak tervek Igazán Egyszerű Vitorlázik